Khamis, 21 Jun 2018

BIOPTRON LIGHT THERAPY

RAWAT LUKA KENCING MANIS, DIABETES DENGAN RAWATAN CAHAYA BIOPTRON



ANDA TELAH MENCUBA PELBAGAI CARA BAGI MENYEMBUHKAN LUKA KENCING MANIS, DIABETES DAN LUKA LAIN TETAPI TIDAK BERHASIL?


TAHNIAH! ANDA TELAH MENJUMPAI RAWATAN TERBAIK UNTUK ATASI MASALAH ANDA. BIOPTRON CENTRE PASTI AKAN MEMBANTU ANDA DAN
 RAMAI ORANG YANG KAMI BANTU TELAH PUN BERJAYA PULIH . JIKA ANDA INGINKAN PERUBAHAN, BERTINDAKLAH SEKARANG.


Mari kita baca serba sedikit tentang Bioptron ni...

Di Poliklinik Penawar Semenyih, kami menyediakan rawatan Bioptron Light Therapy. Rawatan ini menggunakan kaedah cahaya bagi penyembuhan luka, mengatasi masalah saraf dan masalah kulit. Teknologi ini bertindak pada salur darah secara halus. Ia mengaktifkan salur darah dan merangsang semula salur darah yang bermasalah. Perkara ini akan melancarkan aliran darah pada salur darah. Jadi, proses penyembuhan lebih cepat berlaku serta masalah kebas juga dapat diatasi apabila darah mengalir dengan lancar. Boleh dikatakan ianya sejenis fisioterapi juga.


Mari kita saksikan video temubual Dr Rushmini bersama konsultan Puan Aduna mengenai bioptron centre ini.



Antara kelebihan Terapi Cahaya BIOPTRON:


1. Rawatan ini tidak menyakitkan dan mudah untuk digunakan. (Hanya rasa suam dan sangat selesa)

2. Mesra pengguna. (Sesuai untuk semua lapisan masyarakat seperti, golongan tua, golongan muda dan golongan bayi)

3. Tiada kesan sampingan. (Contoh : Tidak membunuh sel-sel pada tubuh, tidak memberi mudarat pada penyakit, tidak melemahkan badan)

Bioptron boleh membantu :


* Merawat luka

* Mematikan kuman dan mengaktifkan sel baru

* Merawat ekzima, ruam dan kudis

* Merawat sakit belakang, sendi dan saraf

* Merawat jerawat dan jeragat

* Merawat gastrik

* Menggalakan pertumbuhan rambut

* Meningkatkan sistem imunisasi

* Kecutkan buasir & lain-lain

* Melagakan saluran pernafasan ( Masalah athma / Masalah kahak bayi )

* Melegakan migrain / sakit kepala 


MENGAPA KAMI MAHU BANTU ANDA ?


1) Kerana kami prihatin dan sayangkan anda , kami mahu anda segera pulih dari sebarang penyakit.
2) Kerana kami faham hasrat anda yang mahukan rawatan yang terbaik dari pakar seperti rawatan kami      di bioptron centre yang ditubukan  oleh doktor kesayangan anda iaitu Dr Rushmini dan Dr Siti.
3) Kerana kami faham anda mahu segera pulih dari sakit yang anda alami. 



Dr Rushmini dan Dr Siti sentiasa berbincang bagi menaikkan mutu servis dan rawatan bagi pesakit yang berkunjung di poliklinik kami.

JIKA BERMINAT DENGAN RAWATAN KAMI SILA ISI BORANG DI BAWAH DENGAN SEGERA!!!!!


Mesin Biopton light / Cahaya Bioptron yang kami gunakan 




BAGAIMANA RAWATAN DILAKUKAN?

1. Sesi pemeriksaan bersama doktor .



    Dalam sesi ini, anda dikehendaki berjumpa dengan doktor kami agar doktor kami dapat memeriksa
    anda terlebih dahulu, sebelum doktor menyerahkan anda kepada terapis yang akan merawat.

2. Sesi bersama terapis.


 


    Dalam sesi ini, terapis akan menerangkan tentang rawatan yang akan dijalankan 
    terhadap anda dan memulakan sesi rawatan .


VIDEO TESTIMONI MENGGUNAKAN BIOPTRON LIGHT 







IKUTI KISAH KEJAYAAN PESAKIT KAMI



"PUAS HATI DAN RAWATAN YANG SANGAT BERKESAN ! SELEPAS PAKCIK MENJALANI RAWATAN BIOPTRON LIGHT INI, DALAM 1 KALI RAWATAN SAHAJA DAH NAMPAK HASILNYA. BAYANGKAN KALAU PAKCIK BUAT BANYAK KALI RAWATAN INI. MALAH, DOKTOR YANG SANGAT PRIHATIN DAN LAYANAN  STAFF YANG SANGAT MESRA TERHADAP PAKCIK .  RAWATAN INI SELAMAT DAN TERNYATA BERKESAN, DAN MENDAPAT KELULUSAN KKM” – Pakcik Ismail Bin Johar , 60 tahun

Berikut adalah kisah beliau:

Pakcik telah mengalami eksiden teruk 1 tahun lepas. Seminggu duduk ICU sebelum dapat ke wad biasa. Kemudian doktor telah bagitahu pakcik bahawa pakcik ada penyakit kencing manis dimana pakcik tak tahu selama ini pakcik ada penyakit ini. Apakan daya malang tidak berbau, pakcik eksiden dan mengalami luka yang teruk di kaki, pakcik ulang alik ke hospital untuk membuat rawatan, luka pakcik x sembuh dengan cepat dan kuman sudah merebak dengan pantas sekali. Pakcik  berasa sedih apabila doktor kata kena potong kaki pakcik untuk mengelakkan ianya merebak ketempat lain. Nak dipendekkan cerita ada kawan pakcik syorkan pakcik pergi ke poliklinik penawar semenyih untuk mencuba rawatan bioptron light. Pada awalnya pakcik agak was - was dengan rawatan ini tetapi setelah dipujuk oleh isteri pakcik, pakcik pun pergilah cuba rawatan ini. Alhamdulillah 1 kali rawatan sahaja luka pakcik makin sembuh dan nampak hasilnya seawal 1 kali rawatan. Sebab tulah pakcik sangat  berterima kasih kepada Doktor di Poliklinik Penawar Semenyih dan juga staff di sana yang sabar dan mesra melayan pakcik sepanjang pakcik membuat rawatan di sana. Melalui kaedah rawatan bioptron light ini masalah pakcik kini sudah selesai.

      

Keadaan Pakcik Ismail dari 1 kali rawatan hingga ke 3 kali rawatan menggunakan bioptron light


JIKA BERMINAT DENGAN RAWATAN KAMI SILA ISI BORANG DI BAWAH DENGAN SEGERA!!!!!





Testimoni Encik Ibrahim yang mengalami kecederaan sakit lutut semasa bermain futsal.


Saksikan testimoni kami, bukan Pakcik Ismail  seorang sahaja yang sudah pulih dari masalah yang membelenggu hidupnya malah banyak orang lagi telah pun berjaya dan terbukti berkesan dengan rawatan ini.









Bioptron Light juga merawat masalah lain seperti sakit sendi, urat dan saraf, ekzema, gastrik dan lain lain.

  


JIKA BERMINAT DENGAN RAWATAN KAMI SILA ISI BORANG DI BAWAH DENGAN SEGERA!!!!!



Bayangkan situasi anda setelah berjaya seperti testimoni di bawah ini . 


 


 

JIKA BERMINAT SILA ISI BORANG DI BAWAH DENGAN SEGERA ATAU BOLEH WHATSAPP KAMI DI TALIAN INI UNTUK MENDAPATKAN MAKLUMAT LANJUT


                                                                                                  

60128924808 ( Puan Aduna)

60133881484 (Cik Shira)
60103528484 (Lan) 
60172321480 (Amir)




KAMI SAYANG ANDA 

See U @ Poliklinik Penawar Semenyih

Lokasi Kami Adalah DI :

=====

Poliklinik Penawar Semenyih

No 26 G, Jalan Semenyih Sentral 4 , 

43500 Semenyih , Selangor





Isnin, 11 Jun 2018

SETELAH 5 TAHUN GEMUK SEKARANG LANGSING JELITA DENGAN RAWATAN DI POLIKLINIK PENAWAR SEMENYIH



SETELAH 5 TAHUN GEMUK SEKARANG LANGSING JELITA DENGAN RAWATAN DI POLIKLINIK PENAWAR SEMENYIH

KISAH PUAN FARAH ( 28TAHUN )


Nama saya Farah berumur 28 tahun, berkerja sebagai Kerani di Syarikat Honda. Saya merupakan ibu kepada 3 orang anak. 

 

Berat badan saya naik mendadak selepas melahirkan anak ketiga. Orang sekeliling menyangka saya hamil kerana perut saya sangat buncit . Pada masa tu saya rasa down gila. Bayangkan anak ketiga saya baru saja 3 bulan. saya rasa malu nak berhadapan dengan orang ramai.

saya mula berdiet dan bersenam namun gagal menurunkan berat badan Saya juga mengamalkan suplemen dan ubat kurus. Duit pun banyak habis tapi semuanya tak berkesan. Saya sedih sangat. Husband pun tegur kenapa badan makin naik bukan makin kurus ? Baju saiz M dah tak muat, Kena pakai XXL

Apa masalah sebenar yang saya hadapi masa itu pun saya tak tahu. Lengan dan peha nampak macam ahli gusti Perut jangan cakap la. Makin memboroi. Nak dukung anak pun susah. Terpaksa suruh husband dukung. Saya nak jumpa kawan lama pun malu . yela mana tak malu dulu kurus macam lidi body pun bukan main cantik lagi. Sekarang kecantikkan saya telah hilang .

Payudara pun Nampak kendur je. Husband tengok pun tak lalu, sebab husband cakap dah macam makcik-makcik kendur je Nampak. Baru anak 3 payudara dah kendur. Nak pergi mana-mana kena pakai jubbah sebab nak sorok lemak-lemak yang berketul-ketul di bahagian perut, peha, belakang badan dan punggung yang menggeleber ni. Sedih sangat rasanya.Saya benar benar tertekan.

                     
Gambar Terkini


KISAH YANG MENGUBAH KEHIDUPAN SAYA 




(Fota sahabat saya dulu saiz XXL kini bersaiz S)

Satu hari masa saya pergi shopping saya terserempak dengan kawan lama saya masa sekolah menengah. Kawan saya yang dulunya gemok yang selalunya kena ejek masa sekolah ni makin kurus dan body dia jangan cakap la lentik habis. Saya pun Tanya la apa rahsia yang boleh kurus dan body pun makin cantik. Dia pun cerita la yang dia ni pergi join program slimway di Poliklinik Penawar Semenyih. Dia cakap dia dulu pun dah stress dan rasa tekanan sangat-sangat. Tapi lepas dia pergi buat rawatan di Poliklinik Penawar Semenyih, berat badan dia makin turun dan badan pun makin slim macam anak dara.


 

Poliklinik Penawar Semenyih 

Tanpa memebuang masa saya telah menghubungi konsultan Poliklinik Penawar Semenyih layanan yang mesra di talian membuat saya tidak sabar untuk ke sana. Keesokan harinya saya pergi ke Poliklinik Penawar Semenyih dan berjumpa dengan konsultant.

APAKAH YANG SAYA BUAT DI POLIKLINIK PENAWAR SEMENYIH

1. Sesi body analysis
dalam sesi ini saya ditimbang dan diukur bagi mendapatkan size dan berat.
mereka menggunakan alat untuk mengira ketebalan lemak dan menggunkan apps bagi memeriksa jenis badan saya.

Keputusan sesi body analysis menunjukkan kegemukan saya ni berpunca dari masalah hormon.

Selepas 4 bualn saya membuat rawatan di marissa berat badan saya pun makin turun. Lemak-lemak lama tu pun dah hilang. Yang bestnya badan dah tak menggeleber macam dulu. Sekarang nak pakai baju kebaya pun dah boleh. 

KENAPA SAYA YAKIN UNTUK MEMBUAT RAWATAN DI SINI

rawatan di marissa di kaji dan disyorkan oleh doktor. Semua produk yang digunakan adalah diiktiraf oleh KKM dan mereka juga mengamlakn polisi JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN. Sekiranya berat badan tidak turun wang saya akan dikembalikan, ini berbeza daripada tempat lain yang saya pernah pergi dahulu.

Dan sekarang impian saya untuk kurus telah Berjaya dan saya sangat gembira.


 KOMEN KONSULTANT:

"Daripada hasil body analisis yang dilakukan, Puan Farah mempunyai tubuh badan jenis Apple dan dan saya menyarankan untuk Puan Farah untuk join program Slimway Poliklinik Penawar Semenyih . Dalam program slimway ini, Puan Farah perlu mengambil rawatan enzim terapy dan konsistant mengamalkan pengambilan Hit Fiber. Kelebihan rawatan ini ialah, dapat mengurangkan berat badan melalui penyerap hormon berlebihan dalam tubuh badan seseorang. Selain itu, ia juga akan memberi rasa kenyang serta meningkatkan metabolism badan"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Antara kisah yang telah berjaya di Poliklinik Penawar Semenyih 

Saya Ali berusia 24 tahun dan mempunyai berat badan 80 kg. Dalam masa 4 bulan lagi saya akan berkahwin,semasa mencuba baju pengantin saya berminat baju warna hijau. Saya cuba tapi seluar sendat,peha bergesel. Saya nekad nak kuruskan badan. Dalam perjalanan pulang kerja saya ternampak poster di Poliklinik Penawar Semenyih. Terus saya ambil nombor telefon dan tanpa membuang masa saya telah menghubungi konsultan tersebut. Keesokan harinya saya pergi ke sana dan berjumpa terus dengan konsultan. Pada hari tersebut, scan body analysis dilakukan terlebih dahulu serta ditimbang dan diukur lilit pinggang bagi mendapatkan saiz dan berat. Mereka menggunakan alat untuk mengira ketebalan lemak dan menggunakan aplikasi bagi memeriksa jenis badan saya.Selepas 3 bulan saya membuat rawatan disana berat badan saya pun makin turun. Yang bestnya badan dah tak menggeleber macam dulu. Sekarang nak fitting baju pengantin pun dah boleh. Yang penting semua produk digunakan adalah diiktiraf oleh KKM. Dan sekarang impian saya untuk kurus sebelum bergelar raja sehari telah berjaya dan saya sangat gembira. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku digelar 'Bob' oleh rakanku kerana saiz badan aku yang besar. Pada bulan 4 tahun ini, Aku ada tengok iklan di Facebook Poliklinik Penawar Semenyih. Aku terus “scroll dan ternampak perbandingan gambar sebelum dan selepas membuat rawatan. Aku segera pm dan bertanya alamat tersebut. Setelah mendapat penjelasan, Aku berminat membuat rawatan dan berjumpa dengan pakar bagi menyelesaikan masalah aku ni. Selepas dua hari, aku ke sana dan membuat pendaftaran. Aku bersetuju dan scan body dilakukan terlebih dahulu. Nak dipendekkan cerita, selepas 2 bulan aku membuat rawatan, badan kelihatan lebih susut daripada sebelum ini. Ternyata tidak sia-sia buat rawatan disana sebab memang berkesan. Bagi orang yang susah nak turunkan berat badan, sangat digalakkan datang ke sini. Alhamdulillah, terima kasih pakar Poliklinik Penawar Semenyih.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                   
 Saya  Rina pernah mempunyai berat badan mencecah 109 kg pada 2017 ketika berusia 20 tahun. Cinta saya pernah ditolak oleh seorang jejaka gara-gara berbadan gempal .Sejak itu, saya tekad kuruskan badan dan mulai bertanya pada rakan sekuliah dimana tempat yg sesuai untuk merawat kegemukkan saya ni. Rakan sebilik telah cadangkan supaya cuba rawatan “slimming” di Poliklinik Penawar Semenyih.Tanpa membuang masa saya terus ke Poliklinik Penawar dan konsultant marissa melayan saya dengan mesra. Saya telah membuat “scan body analisis yang memeriksa keadaan suis metabolik, yang paling mengujakan ialah mereka mengamalkan money back gurantee policydi mana jika tak turun,kita tak perlu bayar . Selepas beberapa bulan, Alhamdulillah impian saya memakai saiz M menjadi realiti selepas membuat rawatan. Gambar terbaru saya yang langsing menjadi tumpuan di kelas dan jejaka yang pernah saya luahkan perasaan dahulu kembali terhegeh-hegeh pada saya. Program ini sangat bagus dan saya amat berpuashati. Terima kasih pakar

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saya Wana, saya digelar “chubby” oleh mereka kerana saiz yang besar. Memang sejak daripada kecil lagi saya seorang penggemar makanan ringan. Pada suatu petang, Fatin kawan baikku telah menghubungi saya setelah lama kami tidak bersua. Dalam rancak berborak fatin mencadangkan saya pergi ke Poliklinik Penawar Semenyih untuk menyelesaikan masalah berat badan yang telah lama membelenggu. Pada hujung minggu, saya pergi ke sana dan konsultant marissa melayan saya dengan sangat mesra. Saya telah membuat “scan body analisis untuk memeriksa jumlah lemak yang terkumpul. Selepas beberapa bulan, Alhamdulillah impian saya memakai baju saiz M menjadi realiti selepas membuat rawatan. Terima kasih pakar!!!!  


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku Afiq, berat badan aku mencecah 135kg. Hanya kerana badan aku bersaiz XXL semua kawanku menjauhkan diri kerana bau badan akibat daripada kerap berpeluh. Bila waktu rehat je semua tinggal aku keseorangan di pejabat, jadi aku hanya makan snek dan makanan ringan. Sampai satu tahap aku nekad nak kurus sebab tak tahan dipulaukan rakan sekerja. Keesokkan harinya, aku terus ke Poliklinik Penawar Semenyih untuk membuat rawatan tersebut setelah dicadang oleh abangku sendiri. Semasa disana aku perlu membuat scan body analysis terlebih dahulu dan konsultan menerangkan sedikit sebanyak punca kegemukan ini. Salah satunya ialah aku tak dapat mengawal nafsu makanan. Selepas 4 bulan setengah, Aku membuat rawatan, penurunan berat badan memang ketara dari sebelum ini. Ternyata tidak sia-sia buat rawatan di poliklinik penawar Semenyih. Alhamdulillah, aku berjaya kurus dan kawan-kawan semua terkejut melihat perubahanku yang sekarang.




 Kisah Kejayaan Cik Mira Yang Telah Berjaya SaksikannMenurukan Berat Badan







Lihatlah Transformasi Cik Mira Yang Telah Turun 15 kg





 

Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan sila hubungi kami di Poliklinik Penawar Semenyih.


KAMI SAYANG ANDA 
See U @ Poliklinik Penawar Semenyih
Lokasi Kami Adalah DI :
=====
Poliklinik Penawar Semenyih
No 26 G, Jalan Semenyih Sentral 4 , 
43500 Semenyih , Selangor
.

HUBUNGI KE TALIAN : 
.

☎️ C CALL/WS : 013-3881484 (CIK SHIRA)

   ☎️C  CALL/WS : 012-8924808(PUAN ADUNA) 




"PUAS HATI DAN RAWATAN YANG SANGAT EFEKTIF ! SELEPAS MENJALANI RAWATAN ENZYME TERAPI. DALAM 2 MINGGU SAHAJA, BERAT BADAN SAYA TELAH BERKURANGAN SEBANYAK 15 KG. MASALAH EMOSI SAYA JUGA SEMAKIN STABIL. RAWATAN INI SELAMAT DAN TERNYATA BERKESAN, DAN MENDAPAT KELULUSAN KKM” – Puan Zura Hanim Bt Roslan, 45 tahun

Berikut adalah kisah beliau:

Saya mula mengalami masalah berat badan yang sangat teruk selepas melahirkan cahaya mata pertama. Pada awalnya, berat saya hanya 48 kg, dan bertambah menjadi 80kg secara mendadak dan tidak mampu turun lagi. Semakin saya cuba berpuasa dan menjaga pemakananan ia menjadi semakin teruk. Wajah saya menjadi bulat dan lemak menggeleber di bawah dagu. Bahagian belakang tubuh juga berlemak dan lengan turut menjadi terlalu besar, tubuh mula melebar. Kesemua baju-baju lama tidak dapat dipakai lagi. Saya juga menjadi mudah letih dan mengantuk. Jiran saya mengajak saya  bersenam namun saya berasa terlalu letih untuk mengikutinya.  Suami berasa hairan melihat saya yang sering ceria menjadi murung. Setelah JOIN Poliklinik Penawar Semenyih slimway baru saya faham bahawa masalah saya berpunca dari kerosakan sistem hormon. Bayangkan, dalam masa 2 minggu saya dah turun 10 kilo. Ada ke program lain yang boleh bagi result macam ni, sejujurnya yang saya dah lalui memang tidak ada. Masa kita nak join, mereka akan bagi janji manis tapi result langsung tak ada. Sebab tulah saya berterima kasih kepada Marissa. Melalui kaedah yang saintifik dan terperinci masalah saya kini sudah selesai.


Saksikan testimoni kami. Bukan Puan Zura seorang sahaja yang sudah pulih dari masalah yang membelenggu hidupnya malah beratus ratus orang lagi.Telah pun merasai nya. 

  
  

Testimoni kami


Dulu saya hairan juga.Mengapakah saya ni sering gagal berdiet? Pelbagai jenis diet saya cuba namun gagal. Lepas jalani body analisis di Poliklinik Penawar Semenyih saya ni jenis pisang. Memang betul pun sebab peha saya besar dan lengan pun besar. Saya juga ada perut buncit. Konsultant kata saya ni jenis campuran. Oleh sebab saya betul2 nak slim maka saya pun cuba program sebulan dan ternyata ada kesan. Sekarang saya terus ambik program 3 bulan sebab saya nak capai berat badan unggul. Saya sangat gembira sekali.'' - Rafidah 48 tahun


Hubungi kami sekarang untuk sesi body analisis. Anda hanya perlu membayar RM30 sahaja bagi sesi ini jika menempah secara online atau menghubungi kami di Whatsapp. Apa tunggu lagi, Whatsapp kami sekarang. Harga walkin RM90.